Το Κέντρο Λήψης Σημάτων γνωστό και ως Κεντρικός Σταθμός Παρακολούθησης είναι μια εξειδικευμένη μονάδα που λαμβάνει και επεξεργάζεται σήματα από συστήματα συναγερμού, όπως συναγερμοί διαρρήξεων, συναγερμοί πυρκαγιάς, συναγερμοί ιατρικής βοήθειας και άλλους τύπους συσκευών ασφαλείας. Ο σκοπός ενός κέντρου είναι να παρακολουθεί αυτά τα σήματα και να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση σε τυχόν ειδοποιήσεις που λαμβάνονται.

Το κέντρο σημάτων στελεχώνεται συνήθως από εκπαιδευμένους χειριστές που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη και την επεξεργασία σημάτων από τα συστήματα ασφαλείας. Όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, το σήμα μεταδίδεται στη κονσόλα, όπου ένας χειριστής θα επαληθεύσει τον συναγερμό και θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα, όπως να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή την πυροσβεστική ή να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρέχονται συνήθως από εταιρείες ασφαλείας και μπορεί να προσφέρονται ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου ασφαλείας που περιλαμβάνει εγκατάσταση και συντήρηση του συστήματος ασφαλείας. Η χρήση ενός 24 κέντρου σημάτων μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς διασφαλίζει ότι τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.