Το Κέντρο λήψης σημάτων είναι ένα σύγχρονο κέντρο ελέγχου όπου λαμβάνονται σήματα συναγερμού διαφόρων εταιρειών που εκπέμπονται από ένα σύστημα ασφαλείας. Το κέντρο λήψης συναγερμού λειτουργεί σε 24ωρη βάση και τις 365 ημέρες του χρόνου. Το ανθρώπινο δυναμικό που επανδρώνει το κέντρο είναι εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας και έχουν την απαιτούμενη άδεια security παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Πώς λειτουργεί το κέντρο λήψης

Το κέντρο της VIPS SECURITY  μπορεί να λαμβάνει σήματα από διάφορα συστήματα ασφαλείας που είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα ώστε να μπορούν να στέλνουν σήματα κωδικοποιημένα σε κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού και έχει την δυνατότητα εκτός από τα σήματα ασφαλείας που λαμβάνει να έχει και εικόνα μέσα από κάμερες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο από τον προστατευμένο χώρο που έχουν εγκατασταθεί τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης.

Όταν υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού το κέντρο λήψης συναγερμού αποτελεί τον πυρήνα της διαχείρισης ασφάλειας και ένα ουσιαστικό συμπλήρωμα για οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας. Ένας συναγερμός που δεν είναι σε θέση να ειδοποιήσει κανέναν ή που ειδοποιεί μόνο τον πελάτη στο τηλέφωνο του δεν μπορεί να είναι χρήσιμος. Ο πελάτης δεν έχει την δυνατότητα να καταλάβει τι συμβαίνει στο χώρο του και δεν μπορεί να γνωρίζει ποια ζώνη έχει δώσει συναγερμό, ούτε φυσικά έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στο σπίτι ή στην επιχείρησή του. Δυστυχώς ο πελάτης όταν δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο χώρο του, δεν ξέρει και τις ενέργειες εκείνες που πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλίσει την περιουσία του.

Το κέντρο λήψης συναγερμών όμως είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα για ένα σύστημα συναγερμού που έχει συνδεθεί με το κέντρο λήψης σημάτων όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι ο άγρυπνος φρουρός της ασφάλειά σας. Γνωρίζουν ακριβώς την ώρα που έχετε οπλίσει τον συναγερμό σας και την ώρα που έγινε αφόπλιση του συστήματος σας. Ποια ζώνη έδωσε σήμα συναγερμού για πιθανή απόπειρα παραβίασης, αν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα τηλεφωνικής επικοινωνίας, αν η μπαταρία σας έχει πτώση, αν οι πιθανοί διαρρήκτες έχουν κόψει το τηλέφωνο ώστε να μην χτυπήσει ο συναγερμός σας και άλλες πολλές λειτουργίες που μπορούν να σας προσφέρουν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες για ασφάλεια του χώρου σας.

Κάνοντας την σύνδεση με το κέντρο σίγουρα θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την προστασία σας και την υποστήριξη του κέντρου της VIPS SECURITY. Το κέντρο μας είναι δίπλα σε εσάς, με μεγάλη εμπειρία αφού από το 1998 βρισκόμαστε στο χώρο της ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών ασφάλειας.